Elias Pettersson uppmärksammas i Vancouver efter bild med Captain America


Elias Petterssons första säsong i NHL blev en succé.

Den unge svensken gjorde totalt 66 poäng (28 mål och 38 assist) på 71 matcher för sitt Vancouver Canucks och fick ta emot Calder Trophy, ligans pris för säsongens bästa nykomling.

20-åringen från Ånge medgav dock att det tuffa spelschemat i Nordamerika tagit ut sin rätt och att han känt sig trött i slutet av säsongen.

Nu har Pettersson spenderat sommaren med att ligga i hårdträning för att kunna prestera ännu bättre under kommande säsong, något han delade med sig av efter gårdagens träningspass – hans första tillbaka i Vancouver.

– De två senaste veckorna har känts som en evighet för jag har bara velat kommer tillbaka hit. Jag känner mig säker på var jag ligger och målet är att fortsätta bli bättre varje dag för att kunna spela så bra hockey som möjligt, säger han till Vancouver Canucks officiella Twitter-konto. 

Elias Pettersson liknas med Captain America

Pettersson berättar att han tog två veckors vila efter säsongen inför VM i Slovakien, och sedan två veckor till efter mästerskapet.

Därefter har han följt ett strikt träningsschema konstruerat för att förbättra de områden som 20-åringen vill jobba lite extra på.

– Jag har förberett mig så att jag verkligen ska orka spela alla 82 matcher, och förhoppningsvis även slutspel. Jag vet vad det är som förväntas av mig nu.

Och förändringen har inte gått obemärkt förbi. I Nordamerika har man lagt märke till Petterssons nya muskler, och liknar förändringen vid den som den fiktiva seriefiguren Steve Rogers genomgår när han blir ”Captain America”.

Elias Pettersson skrattar när det kommer på tal.

– Jag såg en rolig bild om det på Twitter. Det är kanske inte riktigt lika stor skillnad som för Captain America, men det var en rolig bild.

https://twitter.com/HockeyGods/status/1167850681027268609

LÄS MER: ”Han är en blivande storstjärna i NHL”

expressen

Related posts

lämna en kommentar