Djurgårdens Marcus Högström drömmer om SM-guld i återkomsten


I kväll gör Djurgården sin första match i CHL. I laget?

Marcus Högström.

Djurgården har hamnat i en grupp med Polska GKS Tychy,  Vienna Capitals från Österrike och tyska Adler Mannheim.

Ikväll 20.00 släpps pucken i Polen.

– Första tiden har varit bra, vi har tränat på. Det har varit en massa träningar och några matcher, jag tycker att det har rullat på som vanligt. Det har varit kul att ha varit tillbaka och träffa alla grabbar.

Högström var en av Djurgårdens ledande spelare säsongen 2017/18 och belönades med ett NHL-kontrakt i Calgary Flames.

Men det blev inte alls som tänkt.

– Det har varit kämpigt, mycket tid har spenderats till att bli bra igen och kunna komma tillbaka och spela på den högsta nivån. 

LÄS MER: Nya beskedet: ”Måste kolla marknaden nu”

”Det jag tänker på när jag går och lägger mig”

Efter att kontraktet var påskrivet och resan mot NHL påbörjad drabbades han av ryggsmärtor.

Det var diskbråck.

– Det har varit kämpigt så klart, man ville ju spela. Framförallt ville man vara frisk hemma när man inte spelar hockey också, att vara helt frisk och inte ha ont och krämpor. Men jag kommer ur det också, det mesta löser sig.

Hur motiverar man sig?

– Målbilder, vad man vill göra när man kommer tillbaka, vad man vill göra framöver. Det är ganska enkelt att motivera sig, det har inte varit något större problem. Det är bara tråkigt att missa den chansen man fick.

Det blev bara tolv matcher i AHL och sedan föll beslutet på Djurgården – han ville tillbaka.

– Det blev några månads betänketid efter säsongen. Jag fick komma tillbaka igen dit, men jag kände väl att det vägde över till att spela i Djurgården igen. Det är det jag vill göra. Det är det jag tänker på när jag går och lägger mig och tänker på när jag vaknar på morgonen. När jag väl skulle ta ett beslut kändes det ganska enkelt.

Finns fortfarande drömmen om en chans till i NHL?

– Ja precis, det är helt upp till mig. Det går inte att planera så mycket i livet utan det blir lite som det blir. Jag är fortfarande bara trettio och planerar att spela många år till så jag tror att det finns andra chanser till att göra massa roliga saker.

LÄS MER: Djurgårdens glädje – Högström återvänder

”Det är vår tur”

Efter beslutet har han under sommaren hunnit gifta sig, köpa ett hus och ändå börjat längta in i ishallen – en del.

– Det har varit bra, jättebra. Skönt, jag älskar att vara här hemma i Stockholm och vi har gift oss, köpt ett hus. Det har varit ganska mycket men det brukar vara lite hektiskt men det har varit bra.

Hur har allt varit under försäsongen?

– Jättekul. Jag tycker att hela föreningen har blivit bättre för varje år vi har varit här. Nu finns det goda förutsättningar för att vi ska kunna vinna tillslut. Jag tycker inte riktigt att det har funnits innan, nu börjar det bli dags att det är vår tur. Det har varit toppen, jag tycker att grabbarna är supertrevliga, mycket roligt som händer här på dagarna.

Och förutsättningarna för att lyckas, de utvecklar han:

– När jag kom till Djurgården (2014 reds. anm.) var det lite oroligt. Sen har man börjat bygga om, med sportchefer och allt, det har fått satt sig så får man jobba lite men det blir bättre hela tiden, efter varje år. 

– Det handlar om allt från resor till omklädningsrum till material, till allt. Jag tycker det har blivit bättre och bättre, även om vi har en liten bit kvar till de bästa lagen tycker jag ändå att vi har tagit ett stort steg fram.

Så målet, det är guldet?

– I år är det utan tvekan, det finns inget annat än ett SM-guld i år, det är enbart det som är i tankarna.expressen

Related posts

lämna en kommentar