Donald Brashear åtalas för kokaininnehav och inbrott


I slutet av november 2014 presenterade Modo, då i SHL, en riktig värvningsbomb. Laget hade värvat NHL-ikonen Donald Brashear, som under många år gjort sig känd som en polis i den nordamerikanska ligan. Amerikanen har spelat över 1000 matcher i NHL, och under dem tillbringade han hela 2634 minuter i utvisningsbåset. 

Brashear spelade tillsammans med Peter Forsberg i Philadelphia, och det var via deras relation som amerikanen något oväntat kunde värvas till Modo. 

Säsongen efter den korta sejouren i Modo spelade Brashear några matcher i kanadensiska LNAH, men sedan dess är karriären avslutad. Brashear spelade i NHL senast 2010, då för New York Rangers.

Donald Brashear togs med kokain – åtalas

Den amerikanska hockeyprofilens liv vid sidan av isen har varit tufft. Förra året rapporterade kanadensiska medier att hans personliga företag begärts i konkurs och under de senaste veckorna har han stämts av flera parter. 

Nu står Donald Brashear även åtalad för kokaininnehav och inbrott. Kanadensiska CBC skriver att 47-åringen togs av polisen i början av juni när han försökte bryta upp ett fönster till en lägenhet i Quebec, och att de då upptäckte att han hade kokain på sig. 

Brashear ska ställas inför rätta den 4 september, skriver CBC.

2012 var hockeyprofilen nära att straffas med fängelse efter ett misshandelsåtal, men kom undan med 18 månaders övervakning.expressen

Related posts

lämna en kommentar