Damkronornas besked: Bojkotten är inte över


Under den förra veckan kom beskedet: Samtliga spelare i Damkronorna bojkottar landslaget efter bland annat att det ekonomiska bidraget för förlorad arbetsinkomst hade dragits in. 

Bojkotten resulterade till ett möte mellan ishockeyförbundet och Damkronorna som hölls under torsdagen. 

– Det var ett positivt möte. Det var bra att vi kunde sätta oss ner, säger Erika Grahm. 

LÄS MER: Löftet: ”Ska inte lida ekonomisk skada”

Dåligt bemötande

Mötet har framför allt handlat om det förlorade ekonomiska bidraget – samt det dåliga bemötandet från förbundet, som har pågått under en längre tid, enligt Grahm.

– De har tagit till sig det mesta. Vi har bara suttit och pratat och under nästa möte kommer vi diskutera olika förslag och idéer. Men de var väldigt mjuka och lyhörda i dag. 

Fick ni några garantier? 

– De sa att det är klart att det kommer att lösas. Men det kommer bli en lång process. Det är mycket andra saker som också ska stämma. Pengar är en liten fråga. Det ligger mycket i hur vi har blivit bemötta under de senaste åren och hur de jobbar med varumärket Damkronorna. 

LÄS MER: Efter konflikten – kallar till krismöte

Bojkotten inte hävd

Bojkotten är dock inte hävd, men Grahm menar att det finns stort hopp för att Damkronorna kommer vara tillbaka i november då nästa turnering spelas. 

– Förhoppningen är att vi ska ha löst det mesta innan dess. Men bemötande och förtroende den är något de måste bygga upp, och det gör man inte över ett möte. 

Hur var bemötandet i dag? 

– Det var bra under mötet, sen får vi se hur det går i framtiden. Men som sagt, det var ett första möte i dag och dialogen är i gång. Vi har ändå god tid på oss. Men det kom positiva besked i dag och nu får vi hoppas att det löser det, annars kommer många inte kunna spela i landslaget. De var dock väldigt förvånade över hur vi har agerat och det kanske är ett tecken på att de inte har varit så insatta i vår situation. 

LÄS MER: Förbundets reaktion: ”Omöjligt att säga”
LÄS MER: Därför kan damernas strejk dra ut på tidenexpressen

Related posts

lämna en kommentar