Därför ställer Filip upp för Forsberg


En välgörenhetsmatch i Mora denna lördag ska spela in mer pengar till Tobias Forsbergs Insamlingsstiftelse.

Massor av profiler ställer upp i Mora och Leksand, NHL-stjärnan Filip Forsberg i Nashville Predators är en av dem.

Så här säger han till NHL-bloggen:

– Det var självklart givet för mig att ställa upp när Mattias Ekholm hörde av sig om matchen tidigare i sommar. Vi vill alla hjälpa till, det här är det viktigaste vi kan göra, säger Filip.

Han känner Tobias Forsberg, 31, sedan många år tillbaka.

– Ja, vi var lagkamrater i Leksand under mina två sista säsonger i klubben innan jag flyttade till NHL. Sedan har vi naturligtvis sprungit på varandra under somrarna här i Leksand.

Forsberg är stolt över hur alla reagerat efter Tobias Forsbergs skada i en match i Hockeyallsvenskan under annandag jul förra säsongen när han föll olyckligt mot sargen.

– Det var en olyckshändelse med värsta möjliga utgång. En jäkla hemsk grej, som kan drabba vem som helst som spelar hockey. Det är stort hur Hockey-Sverige svarat upp och engagerat sig, det finns inga klubbkänslor i det här utan alla tänker på Tobias som person och ställer upp för att hjälpa honom nu. Jag hoppas att han kan få tillbaka rörelsen i underkroppen och få leva ett så bra liv som möjligt, säger Filip.

En kändisgolf på Peter Forsbergs Veckefjärdens Golf Club i Örnsköldsvik härom veckan spelade in 250 000 kronor till Tobias Forsbergs Insamlingsstiftelse.

– Det var fantastiska siffror och stort av Foppa och alla andra där att ställa upp, säger Filip.

En välgörenhetsmatch har också arrangerats i Piteå för Tobias nyligen.

Under lördagens match i Mora är det en kul grej att lagkamraterna i Nashville Predators, Filip Forsberg och Mattias Ekholm, ställs mot varandra.

I Leksands lag återfinns också namn, som Per-Erik Eklund, Jens Nielsen, Pelle Prestberg, Magnus Svensson, Tomas Jonsson, Niklas Eriksson, Mattias Timander och Tomas Forslund.

Mattias Ekholm har sällskap i Moras lag av bland andra Mikael Simons, Patrik Ross, Mats Lusth, Marcus Eriksson, Jonas Westerling och Hans Abrahamsson.

– Jonas Westerling och Micke Simons har gjort ett jättejobb, som fått alla att ställa upp och få till den här matchen, säger hockeyagenten Michael Reander (4Sports), som tillsammans med Tobias Forsbergs bror Johan är initiativtagaren bakom Insamlingsstiftelsen.expressen

Related posts

lämna en kommentar