Damkronorna diskas från Euro Hockey Tour


Damkronorna har sett till att bli Hockey-Sveriges största snackis just nu. Deras pågående konflikt med det svenska ishockeyförbundet nådde kokpunkten i veckan – och nu råder iskall kyla mellan förhandlingspartnerna.

Damspelarna, som företräds av spelarfacket SICO, menar att SIF svikit dem på flera punkter: när det gäller ersättningar, reseförhållanden, material och respekt.

LÄS MER: ”De skickade hem oss med en Finlandsfärja”

Damkronorna diskas

Därför valde samtliga 43 uttagna spelare har valt att tacka nej till det stundande landslagslägret och den efterföljande femnationsturneringen i Finland.

Nu har Damkronorna blivit officiellt diskade från turneringen.

”Sverige kommer att tas bort från nästa veckas Euro Hockey Tour”, skriver det finska ishockeyförbundet på Twitter.  

De fyra lagen som kvarstår är Finland, Tjeckien, Ryssland och Japan. Finland skulle inleda turneringen mot Sverige 24 augusti. Nu blir det i stället Ryssland som ställs mot hemmanationen. 

”Det är skrattretande”

Så sent som i går visade den finska förbundskaptenen Pasi Mustonen sitt stöd för Damkronorna. 

– Det är skrattretande att svenska förbundet säger att de agerar lika mot alla, sa Mustonen till nyhetsbyrån SPT.

– Våra 25 bästa spelare har det rätt bra. Man ska inte behöva göra en landslagssatsning med pengar från egen ficka. Situationerna är helt olika. Damerna får inga sådana löner från klubblaget. Om Sverige vill ha ett landslag i världstoppen ska förbundet åtminstone stå för ersättning för den förlorade arbetstiden.

LÄS MER: Därför kan damernas strejk dra ut på tiden
LÄS MER: Sågar protesten: ”Orimliga krav”

expressen

Related posts

lämna en kommentar