Damkronorna bojkottar turnering – protest mot förbundet


Brynäs-stjärnan Erika Grahm har delat ett slags programförklaring på Instagram. I det kan man läsa om varför Damkronorna väljer att genomföra kuppen mot förbundet.

”Idag har vi, samtliga spelare uttagna till Damkronornas kommande samling, under förmiddagen meddelat svenska ishockeyförbundets landslagsledning ett gemensamt och enat beslut. Vi kommer samtliga att tacka nej till förberedelselägret på Bosön 15-19 augusti och följande femnationsturnering i Finland, 20-25/8. Totalt 43 spelare har fått en kallelse till samlingen. Ingen kommer att delta”, skriver spelarna i uttalandet. 

”Det skär i våra hjärtan att en av de första reaktionerna för oss som tilldelas äran att representera vårt land återkommande är hur mycket minus vi kommer att gå ekonomiskt genom att tacka ja.”

Degraderade till B-VM

Sverige blev tidigare under året degraderat till B-VM efter ett historiskt fiasko då Sverige föll mot Japan i den sista gruppspelsmatchen. 

– Det är ett historiskt fiasko, sa SVT:s Jonas Andersson. 

SVT:s expert Maria Rooth var lika chockad som alla andra.

– Nu har vi nått botten. Nu måste spelarna rannsaka sig själva: gör jag det bästa för att bli så bra som möjligt?, sa hon i SVT:s studio. 

Wiberg kritisk

Det har tidigare riktats stor kritik mot det svenska ishockeyförbundet om hur Damkronornas ekonomiska situation ser ut. 

– Förr fick vi 200 kronor om dagen när vi spelade i landslaget. Nu får vi ingen ersättning alls. Jag tycker det är märkligt att inte förbundet vill skapa bättre förutsättningar för damerna genom att ersätta landslagsspelare på en skälig nivå. Att ha samma system för både damer och herrar när de ekonomiska skillnaderna mellan dam- och herrishockeyn är astronomiska är märkligt, sa Damkronornas Pernilla Wiberg till Hockeypuls. 

https://www.instagram.com/p/B1JFXTBIWJx/

expressen

Related posts

lämna en kommentar