Anton Rödin om att vara lagkapten i Brynäs: ”Väldigt ärofyllt”


Efter säsongen 15/16 lämnade Anton Rödin Brynäs för att testa på spel utomlands. Det ledde honom till NHL-matcher, AHL-spel och till slut Schweiz och HC Davos.

28-åringen ses som en av de största värvningarna till SHL denna säsong. Brynäs är mitt i en ombyggnad och Anton Rödin spelar en stor roll i den.

– Det är så klart väldigt kul att veta att de vill ha en och vara med på en liten nystart i Brynäs känns det som, jag vill så klart vara med och bygga upp det hela nästan. Det känns som att det är en långsiktig plan och inte bara några paniklösningar, det känns väldigt kul att vara med på den och förhoppningsvis i fem år till.

”Har fått ett bra intryck”

Vad har du lärt dig av din tid utomlands?

– Jag har testat på olika ligor, jag har fått vara i väg och känna på lite i NHL och Schweiz som var lärorikt också. Även fast vi hade en tuff tid i Schweiz rent resultatmässigt, man lär sig även när det går dåligt och tar med sig erfarenheter från det. Så det känns som att man lär sig något nytt oavsett vart man är någonstans.

Som spelare, hur har det utvecklat dig?

– Det är väl lite svårt, andra året här i Schweiz, man har ju stor press att man ska leverera hela tiden och vi var ett lag där vi var inte så bra, vi kom ju näst sist. Det var lite hela havet stormar, det gällde för oss spelare att stå stadigt i båten när det blåste som värst.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Brynäs – direkt i Messenger

 

Och inför säsongen blev det klart. Anton Rödin förstärker Brynäs och skriver på hela fem år. 

Nu har säsongen dragit i gång, efter en lugn och skön sommar, för Rödin.

– Jag har fått ett bra intryck, det har ju hänt lite saker, det har flyttats lite folk, nya som har kommit in i ledningen, nya spelare i laget. Jag tycker det känns jättebra, en bra blandning av unga talangfulla killar och lite äldre spelare som har varit med ett tag.

Hann du längta in i ishallen under sommaren?

– Ja, men på slutet var det det. Det var ju ganska bra väder så det känns alltid konstigt att gå på is när det blir 25-30 grader ute… men precis dagarna innan där börjar man känna suget att gå på is.


Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Spelar första träningsmatchen i kväll 

På tisdagskvällen möter Brynäs Leksand i den första träningsmatchen för säsongen, i Ljusne.

– Det känns kul, man önskar nästan att man hade några mer träningar i kroppen inför men det är lika bra att stöka av den första direkt så man blir varm i kläderna helt enkelt.

Vad känner du att du kan bidra med den här säsongen?

– Jag är ju i grund och botten en offensiv spelare och det är väl där de förväntar sig att jag ska vara en offensiv spelare, vara längst fram i ledet nästan men med åren tar man ansvar på andra sätt också och jag vill så klart gå i bräschen både på träningar och matcher och hoppas att folk tar rygg och går efter en.

Du fick även rollen som lagkapten, vad betyder det för dig?

– Det är väldigt ärofyllt, först och främst att de ser på en på det sättet. Jag kommer inte ändra mig på något sätt, gillar de mig för den jag är och tycker att jag förtjänar ett C då är det väldigt smickrande, jag ska förstås ta rollen på största allvar utan att ändra något egentligen.

LÄS MER: Så bra är Brynäs trupp – betyg på alla spelare
LÄS MER: Roger Melin ser slutet: ”Någon gång måste man ju sluta”
LÄS MER: ”Han satte sig i fel bås – han var så förvirrad”expressen

Related posts

lämna en kommentar