Definitiva beskedet – Jens kommer inte tillbaka


Foto: Bildbyrån och Facebook.

Jens Olsson har inte tränat med Redhawks lag under hela sommaren.
Han var inte heller med i omstarten.
Nu ger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård för första gången beskedet i en officiell kanal.
– Jens kommer inte att komma tillbaka nu. Har vi tagit beslut så får vi stå för det. Vi har nio andra backar och det ser bra ut, säger Sylvegård på en livesändning som Redhawks sände på sin facebooksida idag.

Beskedet har varit ganska tydligt hela sommaren.
I en intervju på nationaldagen var beskedet rätt tydligt att man inte avsåg att låta Jens Olsson ingå i truppen, när Sylvegård intervjuades i en stor sommarintervju.
Men officiellt har man sagt att beskedet varit att man kommunicerar via sina egna kanaler efter 1 juli.
Idag gjorde man det.
– Han kommer inte tillbaka. Det skulle kännas konstigt för både Jens och laget. Vi står för beslutet, säger Sylvegård, som behöver betala Jens Olssons lön till 30 april 2020, då Olsson har ett helt giltigt avtal, som Malmö Redhawks måste stå för.
Däremot jobbar Sylvegård på en lösning.
– Det har varit intressen som jag tagit fram, men det har han tackat nej till. Vill Jens spela hockey mer, så måste han nog hitta något. Det blir nog rätt tufft om han ska vila ett år.

Anledningen till att man tagit beslutet i Malmö Redhawks handlar inte om att man tycker illa om Jens Olsson på något sätt.
Det påpekar även Sylvegård.
Man tycker bara inte att han ”stämplat in” och att man vill ta nästa steg. Då behöver alla spelare vara där, och gå hundra procent.
Sylvegårds förhoppning är att man ska hitta ett hockeyjobb åt Olsson, och därmed frigöra lönen.
– Jag ska prata med hans agent här i veckan, så får vi se.

Jens Olsson har sökts för en kommentar, men hälsar i ett sms att han vill prata först senare, och att det blir han som återkommer.expressen

Related posts

lämna en kommentar