Dennis Everberg är tillbaka i Rögle


Fullt hus i Catena Arena – 3 500 personer hade tagit sig till Rögles hemmaborg för att se sina spelare visa upp sig för supportrarna. Dennis Everberg, hemvändare efter fem år på vift och en enormt meriterad förstärkning för Rögle, var inte riktigt beredd på vad som väntade.

– Chockerande. Mycket folk, långsidorna var fyllda, bra tryck för att vara en träning… Otroligt kul. Det visar vilket intresse som finns för hockey och för Rögle i den här regionen, men också vad folk faktiskt förväntar sig av oss. 

– Vi är nog många i klubben nu som vet vad det betyder att spela här och vad klubben betyder för supportrarna. De som inte är härifrån kan vi enkelt få med oss i det tänket, även om de är nya. Det handlar mycket om att leda på och utanför isen. Sånt smittar av sig – jag försöker att föregå med gott exempel, säger Dennis Everberg.

Senast i schweiziska Zug

Dennis Everberg har under sina år sedan han lämnade Rögle hunnit med spel för Colorado Avalanche i NHL, San Antonio Rampage och Manitoba Moose i AHL, samt Avangard Omsk och Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL. Det blev också en säsong i Växjö Lakers 2016–2017, men nu är publikfavoriten alltså tillbaka i nordvästra Skåne.

Utöver det har Everberg också hunnit med att vinna dubbla VM–guld med Tre Kronor i två raka mästerskap – det första i Tyskland och Frankrike 2017, det andra i Danmark 2018.

Forwarden hoppas nu kunna bidra med sina erfarenheter och leda ett förhållandevis ungt Rögle mot en säsong där nivån konstant är hög.

– Det viktigaste är att hålla en hög standard hela tiden och försöka minimera ”dipparna”. Alla kan ha bra enstaka matcher, men det gäller att göra många bra matcher i rad, helst hela tiden. Säsongen är lång. Det är en mental grej. 

Hur gör man det?

– Vinner man matcher så är det väldigt enkelt att hålla motivationen uppe. Sen tror jag inte att det kommer vara några svårigheter för den här gruppen, även om den är ung. Man har märkt under sommaren att den är väldigt driven, säger Dennis Everberg. 

LÄS MER: Everberg vill vinna guld med Rögle: ”Siktar uppåt”
LÄS MER: ”Vår stora dröm – att vinna guld”expressen

Related posts

lämna en kommentar