Andreas Johansson klar för KHL-klubben


Han har erfarenhet som tränare i SHL, hockeyallsvenskan och juniorhockey. Under den gångna säsongen tog han över Färjestads J20-lag men lämnade efter säsongen. 

Nu blir han i stället chefsscout för den ryska klubben Avangard Omsk.

– Hela världen utanför Ryssland blir mitt huvudområde egentligen. Jag kommer dock vara med och se den inhemska hockeyn, även om mitt huvudområde är resterande delen av Europa och Nordamerika, säger han till Hockeynews.se.

”Har den erfarenheten”

Johansson har även en lång spelkarriär bakom sig, som han tar med sig som erfarenhet in i nya yrket. Han har bland annat spelat i NHL, NLA och var en kort tur i KHL och SKA S:t Petersburg innan han avslutade sin spelarkarriär.

— Jag känner att det här är skitkul och de känner inte att det finns någon som har fler kontakter än mig. Jag har spelat och jag tränat, jag har bott i alla länder. Jag har ju den erfarenheten, så jag tror att det här kommer passa mig väldigt bra. Sedan ska jag inte säga att jag aldrig kommer vara tränare igen, för det vet man aldrig, men just nu känns det som att det här passar mig som handsken, säger han till Hockeynews.se.expressen

Related posts

lämna en kommentar