Biljana: Bra förutsättningar för Kungsleden att investera



Analytikerestimat för Kungsleden kan antas revideras uppåt efter rapporten för det andra kvartalet och sedan fastighetsbolaget fått kreditbetyget höjt till investment grade hos Moody’s.

Det skriver Pareto i en snabbkommentar. Analyshuset framhåller att förvaltningsresultatet om 312 miljoner kronor i kvartalet (276), en ökning om 13 procent från det andra kvartalet 2018, var 7 procent högre än både deras och snittförväntan på marknaden.

Kungsleden förbättrade sitt finansnetto till -86 miljoner kronor i kvartalet (-93) och bolaget pekar på att det fått finansiering till mer förmånliga villkor. Med ett investment grade-betyg anser vd:n Biljana Pehrsson att bolaget har “ännu bättre förutsättningar att bredda investerarbasen, få fördelaktiga finansieringsvillkor och säkra finansiering på långa löptider”, skriver hon i rapporten.

“Vi kommer att göra positiva estimatrevideringar efter rapporten för det andra kvartalet och den investment grade-rating som Kungsleden nyligen fått”, skriver Pareto med rekommendationen behåll och räknar med att aktien utvecklas bättre än övrig fastighetssektor på onsdagen.

I linje med förväntan ökade långsiktigt substansvärde per aktie till drygt 85 kronor, framhåller Pareto även.





Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar