Artemi Panarin går till New York Rangers – får monsterlön


Den 27-årige ryssen har varit en NHL:s mest omdiskuterade ”free agents” den senaste tiden. Från måndagen stod Panarin, precis som andra spelare utan kontrakt, fri att göra sitt val. 

Mycket pekade på att den tidigare Columbus Blue Jackets-spelaren valde mellan New York Islanders och Florida Panthers – men under måndagen smög sig New York Rangers in i spekulationerna hos de amerikanska och kanadensiska journalisterna.

Artemi Panarin får monsterlön i New York Rangers

Till slut kom fler och fler trovärdiga uppgifter som pekade på att Panarin väljer spel i Madison Square Garden – och nu skriver TSN:s Bob McKenzie att ryssen skrivit på ett sjuårskontrakt värt drygt 108 miljoner kronor per år. Totalt är avtalet värt 760 miljoner kronor.

– Det här gör Rangers till ett respekterat lag i NHL igen. Kanske inte en favorit att vinna Stanley Cup nästa säsong, men definitivt ett lag som kan slåss om en slutspelsplats, sa förra general managern i ett flertal klubbar, Brian Burke, i tv-studion hos NHL Network.

Det gör honom till ligans bäst betalde ytterforward, och tillsammans med Auston Matthews NHL:s näst bäst betalde spelaren överlag.

Panarin nobbade rekordlön

Enligt Brian Hedger på The Columbus Dispatch nobbade Panarin en rekordlön på 135 miljoner i Columbus.

En annan spelare som bytte klubb tidigt under måndagen var norrmannen Mats Zuccarello, som lämnar Dallas Stars efter en halv säsong och nu har skrivit ett flerårskontrakt med Minnesota Wild.

Tyler Myers lämnar Winnipeg för ett 5-årskontrakt med Vancouver Canucks värt 30 miljoner dollar, runt 280 miljoner kronor. Jason Spezza flyttar från Dallas till Toronto Maple Leafs.

LÄS MER: Nya årslönen: Över 100 miljoner kronor
LÄS MER: Bäst i ligan – det kan bli mardröm för Nylanderexpressen

Related posts

lämna en kommentar