Alexander Jermejeff vill fortsätta i Häcken: ”Inget att klaga på”


Cupguld och en femteplats i allsvenskan.

BK Häcken har en framgångsrik vårsäsong bakom sig och efter ett tre veckor långt uppehåll kan laget nu ta fart mot hösten.

Först ut väntar ett möte med tabellsjuan Hammarby, som ligger två poäng bakom.

– Det ska bli skoj att det drar i gång igen. Det känns lite som en nystart det här, säger Alexander Jeremejeff.

Häcken har haft ett läger på Tanumstrand och spelat två oavgjorda träningsmatcher under uppehållet. 2–2 mot AIK och 1–1 mot danska Vendsyssel blev resultaten.

Två matcher där Häcken varit en aning sjukdomsdrabbat.

”Behöver jobba med lungorna”

– Det känns alltid som att man säger att uppehållen kommer lägligt men så har det varit. I träningsmatchen mot AIK var vi ganska stukade, men nu är alla med igen, säger Jeremejeff som själv dragits med sjukdomsbekymmer.

– Det är främst lungorna man behöver jobba lite med när man kommer tillbaka men nu känner jag mig i bra form igen. Det spritter i benen, säger han.

Inför matchen mot Hammarby kommer Jeremejeff till spel – men Häcken tvingas klara sig utan två andra ordinarie spelare. Ahmed Yasin och Rasmus Lindgren är båda två avstängda.

– Jag förväntar mig en match där båda lagen kommer att gå för det. Men Hammarby har haft lite avstängningar och så där så det är svårt att veta hur de kommer att ställa upp.

Häckens tuffa schema: ”Har det som krävs”

Det pratas ofta om att ni har svårt att leverera mot topplag – nu får ni ny chans.

– Om man tittar på förra säsongen så tog vi inte poängen som krävdes där för att vinna SM-guld. Så det blir väl någon form av revansch vi har möjlighet till nu.

Förutom toppmatcher i allsvenskan mot Hammarby och IFK Norrköping till helgen så har Häcken också ett Europa League-kval att se fram emot i sommar. 

Där har man lottats mot tufft motstånd i form av AZ Alkmaar, som slutade fyra i den holländska ligan förra säsongen.

– Det är ett tufft schema vi har nu men jag tycker samtidigt att vi har det som krävs. Vi har en bred trupp med många bra spelare där vissa tyvärr får sitta på bänken ibland, säger Jeremejeff.

Häckens anfallsstjärna, som har gjort fem mål i allsvenskan i år, hade ett utländskt jättebud på bordet i vintras. 

Och trots att det är silly season-tider och att 25-åringen har en stark vårsäsong bakom sig – så är han inställd på att stanna på Hisingen.

– Som det ser ut nu så är jag inställd på att stanna. Nu ska vi ut och spela Europa League och allt, det finns inget att klaga på när man spelar i Häcken, säger han.

 

LÄS MER: Häckens överklagan avslås: ”Besviken” 

LÄS MER: Irandust: ”Vi har absolut bra chans mot AZ” expressen

Related posts

lämna en kommentar