AIK snuvades på mål hemma mot Malmö FF


Toppmötet mellan AIK och Malmö FF innehöll inte speciellt många jättelägen.

Vid två tillfällen ropade gästerna på straff. Först efter att Anders Christiansen fällts i straffområdet, sen efter att bollen tagit på Daniel Granlis arm.

Men domare Stefan Johannesson friade två gånger om.

Matchen såg ut att gå mot ett mållöst resultat när Daniel Granli i den 76:e minuten drev upp boll centralt och serverade Chinedu Obasi med en yttersida i djupled.

Obasi placerade sen in bollen förbi Johan Dahlin, men målet dömdes bort för offside. Enligt reprisbilderna var anfallaren dock klart onside då passningen slogs.

– Det är inte offside, det ser vi. Man brukar säga att det är bättre att fria än fälla, men det gjorde man inte, säger experten Alexander Axén i C Mores sändning.

Matchen slutade 0-0 och AIK:s lagkapten Sebastian Larsson kommenterar det bortdömda målet så här:

– Jag har ingen aning. Jag fick höra (av domaren) att det var klar offside med två meter, säger han.

Henok Goitom: ”Det var inte offside”

I och med resultatet är AIK fortsatt sex poäng efter serieledaren MFF.

– Det är bara blicka till nästa match. Man går till matchen för att vinna, gör man inte det måste vi titta mot Kalmar, säger Henok Goitom.

Vad säger du om Obasis bortdömda mål?

– Jag fick reda på nyss att det inte var offside. Vad ska man säga, det känns som mot Norrköping att de marginaler vi hade förra året har vi inte med oss nu. Vi måste jobba ännu hårdare för att sätta chanserna. Vi kan inte vänta på domaren ska avgöra för vår del.

Hur känns det när man får reda på det?

– Det gick så lång tid mellan, men hade det varit någon minut efter så hade jag blivit arg med tanke på tabelläget. Alla gör väl misstag antar jag.

Hur tufft blir det att ta in sex poäng på MFF?

– Vi hade åtta poäng ner till Norrköping förra året och det gick som det gick. Är det något man vet i allsvenskan är att man inte vet hur det kommer gå förrän i sista omgången.

Rikard Norling: ”En bra match”

AIK-tränaren Rikard Norling menar att det var småsaker som satte stopp laget mot serieledarna.

– Det är en match mellan två bra lag. Jag kan hålla med om att vi inte var kapabla till att gå för det de sista 15 minuterna. Det borde kanske varit straff, men å andra sidan hade vi en situation där det inte var offside, säger han.

– Det var de små situationerna som blev avgörande. Det är små marginaler.

Vad säger du om försprånget som MFF har på sex poäng?

– Det är ett försprång med det är inte bara tre poäng som skiljer. Fortsätter vi att jobba så här, börjar göra mål och har marginalerna med oss, så kan vi komma ikapp. Men Malmö FF kan vara bra nog att hålla undan, säger Rikard Norling.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar