Brasilien till semifinal i Copa America


Vid de sydamerikanska mästerskapens första kvartsfinal stod det 0–0 vid full tid efter en inte speciellt välspelad match i sydbrasilianska Porto Alegre. Båda lagen fick vardera tre gula kort, och Paraguay fick Fabián Balbuena utvisad efter 58 minuter.

Oavgjort innebär straffläggning direkt, och den inleddes med att Gustavo Gómez Portillo missade Paraguays första. När Roberto Firmino missade Brasiliens fjärde stod det därmed 3–3 när Derlis González Galeano och Gabriel Jesus skulle slå de två sista, för Paraguay respektive Brasilien.

Brasilien ser ut att möta Argentina

González Galeano slog sin klart utanför, medan Gabriel Jesus kyligt satte sin straff rakt i mål.

Med slutresultatet 4–3 är Brasilien alltså klart för semifinal. Och där kan man få möta ärkerivalen Argentina, om inte Venezuela skrällvinner den andra kvartsfinalen, som spelas på Maracanã i Rio de Janeiro, natten till lördag svensk tid.expressen

Related posts

lämna en kommentar