Andreas Granqvist närmar sig spel för HIF


Efter 0-2–förlusten mot IFK Göteborg i en träningsmatch förra veckan, har HIF slickat såren och är redo för den allsvenska omstarten. Laget ställs på fredag mot Örebro på Behrn arena – ett välkommet tillskott till laget är den sedan tidigare skadade Andreas Granqvist. 

Spel är högaktuellt, meddelar han. 

– Jag har kört fyra pass nu för fullt, så det går åt rätt håll. Jag har fortfarande viss smärta i vissa moment, men den försvinner och ligger inte kvar. Vi vill veta hur det känns efter träningarna och särskilt nu i kväll angående eventuella bakslag. Jag har inte fått några hittills, så jag hoppas att det fortsätter på den vägen. Hoppas att det blir match på fredag – jag siktar i alla fall på det i dagslägset. 

”Konstgräset alltid med i beräkningarna”

För HIF väntar två raka bortamatcher – båda spelas dessutom på konstgräs (Örebro och Borås), vilket är något som Andreas Granqvist har tagit med i beräkningarna inför återkomsten. 

– Det har du alltid i bakhuvudet oavsett om du är frisk eller skadad. Nu hoppas jag så klart på att det inte påverkar allt för mycket, men man har det med sig. 

Efter att Andri Bjarnason lämnat klubben har både Andreas Granqvist och Henrik Larsson aviserat nyförvärv på anfallsfronten – ett arbete som fortsätter, berättar Andreas Granqvist. 

LÄS MER: Granen om heta nyförvärv: ”Tittar noga på marknaden”

– Vi är tydliga med att vi vill hitta någon som ska ersätta Andri och till och med förstärka truppen ytterligare. Det är inte enkelt, men vi jobbar extremt hårt med det kontaktnät vi har, plus namn som vi får utifrån. 

Henrik Larsson pratade om tre, fyra, fem namn som ni har koll på. Hur ser läget ut nu?

– Det finns konkret intresse för ett par namn från vår sida, ja. 

Är det någon eller några på väg ut?

– Nu jobbar inte jag med de frågorna, utan det sköter styrelsen. Men det finns en del spelare som har gjort en fin vårsäsong här, sådana spelare väcker alltid intresse. Men i nuläget finns inga förfrågningar eller konkret intresse från några håll, säger Andreas Granqvist.

Detta trots att Rasmus Jönsson bekräftar ett intresse från en thailändsk klubb för hd.se.  

LÄS MER: Anfallskrisen växer – stjärnan utgick skadad
LÄS MER: HIF på anfallsjakt: ”Vi letar för fullt”expressen

Related posts

lämna en kommentar