Deutsche Banks aktiechef uppges rata roll i bad bankDeutsche Banks globala aktiechef Peter Selman är på väg bort från banken inför att den tyska storbanken ska krympa sin investmentbanksdel. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Deutsche Bank uppges ha varit intresserat av att ha Peter Selman kvar inom organisationen och med en potentiell senior roll i den så kallade “bad bank” som är på väg att skapas för illikvida finansiella instrument, såsom derivat, som banken äger men som öronmärkts till försäljning.

Tidningen har sökt Peter Selman som dock inte vill svara på uppgifter om att han hellre velat lämna banken.

Den översyn av investmentbank-verksamheten som genomförs av Deutsches ledning inkluderar enligt Wall Street Journal planer på att stänga ner stora delar av de aktierelaterade verksamheter som går med förlust. Vd:n Christian Sewing sade i maj att han planerar att göra tuffa nedskärningar inom investmentbankdelen då den har svårt att konkurrera med amerikanska och europeiska rivaler, fortsätter WSJ.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar