Breda nedgångar på Asienbörserna inför G20-mötetDe asiatiska börserna noterade mestadels nedgångar på tisdagsmorgonen i väntan på det kommande G20-mötet i Osaka, Japan i slutet på veckan.

USA:s president Donald Trump ska möta Kinas president Xi Jinping, och oro över att parterna ska göra begränsade framsteg i handelsförhandlingarna tyngde de asiatiska börserna. Börserna i fastlandskina föll tillbaka mest, tätt följt av Hongkong.

Enligt en amerikansk talesperson är president Donald Trump “bekväm oavsett utfallet” från det stundande mötet.

“Det mest trovärdiga utfallet är att både Donald Trump och Xi Jinping kommer skaka hand och komma överens om att återgå till förhandlingsbordet, utan någon klar tidslinje eller löfte för ett handelsavtal”, skrev Mizuho Bank.

Sektorsvis hade banker det tufft efter en oro över en ökad utlåning till småföretag, vilket kan tänkas vara problematiskt vid en ekonomisk avmattning. Både Bank of Communications och Construction Bank handlades ned.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar