Efter tunga starten – TFF värvar försvarare


Trelleborgs FF har inte fått en rolig start på årets säsong i superettan.

Efter ett tungt fjolår med nedflyttning från allsvenskan har skåningarna haft svårt att pricka formen och TFF återfinns strax ovanför nedflyttningskriget i superettan.

Men nu förstärks truppen.

På sin hemsida meddelar Trelleborg att den serbiska mittbacken Bozidar Velickovic är klar för klubben. Han kommer närmast från spel i den serbiska ligan och FK Vozdovac.

– Bozidar är en snabb innerback som även kan spela på vänsterkanten. Han har en bra passningsfot och ett starkt positionsspel. Han är en spelare som med sina egenskaper och sin personlighet ska kunna påverka vårt spel både offensivt och defensivt, säger TFF:s manager Peter Swärdh till klubbens hemsida. 

Kontraktet är skrivet på två och ett halvt år och serben ansluter till Trelleborg så snart laget är tillbaka från ledighet. 

Han gör sin första träning den andra juli. 

Tung säsong

Sedan tidigare har Kvällsposten rapporterar att Trelleborg blickar mot förstärkningar under sommarens transferperiod. Klubben fick inför säsongen ett stort ekonomiskt tillskott när Johan Andersson, vd för huvudsponsorn Mellby Gård, valde att skjuta in 50 miljoner kronor i klubben.

Pengar som bland annat ska gå åt till just nyförvärv. 

– Det primära med satsningen är att kunna göra bra förvärv, att stärka truppen, sade Johan Andersson i samband med att satsningen avslöjades.

LÄS MER: Beskedet: Så ska TFF handla för miljonerna

Det är alltså de miljonerna som Trelleborg nu kan börja spendera. I början på juni berättade Peter Swärdh för Kvällsposten att klubben vill förstärka på flera positioner – bland annat mittbacksplatsen. 

– Det viktigaste är att vi har klart för oss vilken egenskap på spelare som vi söker och på vilken nivå. Utifrån den kravbilden kan man sortera bort ganska mycket och fördjupa sig i de som är intressanta, sade Peter Swärdh.

TFF blickar även mot offensiva förstärkningar.

Så sent som på söndagen förlorade Trelleborg med 2-0 på bortaplan mot Jönköping Södra. Klubbens andra raka förlust. expressen

Related posts

lämna en kommentar