Elias Pettersson prisas på NHL Awards i Las Vegas


Calder Trophy var det första priset som delades ut under den tv-sända hockeygalan i Las Vegas i natt.

I år arrangerades showen och prisutdelningen på kasinot Mandalay Bay i hjärtat av spelstaden.

Elias konkurrerade med Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres, och målvakten Jordan Binnington från St. Louis Blues.

Prisutdelare på scenen var Wayne Gretzkys son Trevor, Mario Lemieux dotter Alexa och Luc Robitailles son Jesse Robitaille.

Pettersson vann poängligan

Båda två medverkar i en ny långfilm med hockeytema, ”Odd Man Rush”, baserad på Bill Keenans roman med samma namn, som utkom 2016.

Elias Pettersson hade en succéfylld rookiesäsong i Vancouver Canucks, där han vann lagets interna poängliga på 66 poäng, 28 mål och 38 assist, efter 71 spelade matcher.

Han missade alltså elva matcher på grund av skador under säsongen, men tog ändå hem både Canucks poängliga samt poängligan för alla nykomlingar i NHL.

– Det var nästan en overklig säsong. Jag fick nypa mig i armen efteråt för att verkligen förstå att jag verkligen hade spelat en hel säsong i NHL och att det dessutom hade gått så bra, sa Elias när han kom till Las Vegas tidigare i veckan.

Vancouver missade slutspelet om Stanley Cup, men Elias tror att man kommer att ha en bra chans att nå play off nästa säsong.

Leddes av komikern

– Vi var inte alltför långt borta från strecket i våras och jag tror att vi är med och slåss om en slutspelsplats nästa år, säger han.

Årets upplaga av NHL Awards leddes av komikern Kenan Thompson, känd från tv-programmet Saturday Night Live, assisterad av Alex Trebek, legendarisk tv-profil efter alla år som programledare för Jeopardy, och Hollywoodstjärnan Jon Hamm.

Bland prisutdelarna återfanns skådespelarna Taylor Kinney, Jay Harrington, Jay Baruchel, Nico Tortorella, Thomas Middleditch och Kel Mitchell.

LÄS MER: ”Jag behöver träna lite på mitt tacktal”
LÄS MER: Svenskarna nomineras till prestigefyllda priset
LÄS MER: Domen: Elias är mest överlägsen i hela NHLexpressen

Related posts

lämna en kommentar