Djurgården vann träningsmatchen mot Sirius


Nästa vecka drar allsvenskan i gång igen efter sommaruppehållet. Under torsdagen spelade Djurgården träningsmatch mot Sirius på Studenternas IP. 

Matchen spelades i 3 x 30 minuter och tidigt i den första perioden tog hemmalaget Sirius ledningen med 1-0 från straffpunkten genom Sam Lundholm som satte dit den via ribban efter att Jacob Une Larsson dragit på sig straffen – mittbacken tilldelades även ett gult kort i samband med situationen.

Skulle få revansch

Jacob Une Larsson skulle dock få revansch efter straffsituationen. Efter några minuter in i den andra 30-minuters-perioden styrde mittbacken in ett skott från Elliot Käck som uppstod efter en hörna och kvitteringen var ett faktum. 

Djurgården ställde upp med en startelva som hade många bekanta namn. Bland annat lagkaptenen Marcus Danielsson som mittback, Aslak Witry som högerback och Fredrik Ulvestad på mittfältet. 

Men det var ett par bänkspelare som också fick chansen att starta. Bland annat Hampus Findell på mittfältet och Adam Bergmark-Wiberg som anfallare. Astrit Ajdarevic saknades helt i truppen. Och mitt i matchen gjorde båda lagen flera byten för att lufta så många spelare som möjligt. 

Djurgården skulle gå segrande 

Mohamed Buya Turay var en av spelarna som kom in i mitten av matchen och han skulle göra avtryck direkt. Anfallaren snappade upp bollen strax utanför straffområdet och kunde placera dit bollen läckert i krysset och Djurgården hade vänt matchen. 

Under resterande del av matchen var det snarare närmare ett 3-1-mål än ett kvitteringsmål och Djurgården kunde hålla undan och vinna träningsmatchen med 2-1. expressen

Related posts

lämna en kommentar