AIK:s Robert Lundström gjorde comeback efter ett års frånvaro


På tisdag drar de regerande svenska mästarna i gång säsongen igen efter det korta sommaruppehållet. Spelarna i AIK kom tillbaka från semestern för över en vecka sedan och började då uppladdningen inför andra halvan av allsvenskan. 

Under onsdagen stod också en träningsmatch mot Andreas Alms BK Häcken på schemat. 

Träningsmatch inför omstarten 

Matchens spelades i Bengtsfors, förre AIK-mittbacken och guldhjälten Robin Janssons hemby. Jansson som såldes till Orlando City i MLS inför den här säsongen. Bengtsfors IF hade bjudit in både AIK och BK Häcken för att fira att klubben fyllde 100 år. 

Träningsmatchen sparkades i gång klockan 17.00 under onsdagen och det var AIK som tog kommandot direkt. 

Lundström är tillbaka 

1-0 kom i den 15:e minuten genom Bilal Hussein. Henok Goitom skarvade fram Hussein, som kom helt fri med målvakten, gjorde inga misstag och placerade in bollen i det högra hörnet.

AIK hade en rad startspelare på bänken, däribland Sebastian Larsson, Per Karlsson, Karol Mets och Tarik Elyounoussi. 1-0 stod sig halvleken ut och i den andra halvleken gjorde både lagen ett gäng byten. 

För AIK:s del kom Kolbein Sightorsson in. Islänningen är därmed kvitt sin lårskada och kan nu köra för fullt.  

Glädjande för AIK var också att högerbacken Robert Lundström gjorde riktig comeback efter sin långa skadefrånvaro på grund av en korsbandsskada han ådrog sig i slutet av april 2018. Han spelade knappt 30 minuter. 

Publikrekord i Bengtsfors

BK Häcken kvitterade i den 53:e minuten genom Daleho Irandust och 1-1 blev också slutresultatet i matchen.

Det blev för övrigt publikrekord på Långevi IP den här onsdagen då närmare 2000 personer fanns på plats för att se matchen. 

AIK startar upp allsvenskan igen på tisdag då laget tar emot IFK Norrköping hemma på Friends. 



expressen

Related posts

lämna en kommentar