Daniel Koch ny klubbdirektör i Rögle BK


Daniel Koch är 46 år, kommer från Billesholm och var som ung en lovande tennisspelare. Koch flyttade till USA för att kombinera elitsatsningen med sina studier, men fick idrottskarriären spolierad av en axelskada. 

Utanför tennisbanan gick det bättre – Koch fick jobb på Nestlé i Bjuv efter hemkomsten till Sverige, där han blev kvar i 20 år och gavs allt större ansvar och projekt. Efter 16 år i USA och Schweiz avslutade Daniel sin anställning i Nestlé och flyttade tillbaka till Sverige med fru och barn.

– Jag såg min första Röglematch för 40 år sedan och har varit grönvit sedan dess. Jag har följt klubben under alla år oavsett var i världen jag befunnit mig. Det är mycket inspirerande att få en möjlighet att hjälpa till att bygga vidare på det som Marcus och övriga i organisationen startat de senaste åren och jag är tacksam för att Rögles styrelse tror på mig och ger mig den här möjligheten, säger Daniel Koch.

”Rätt person att leda föreningen vidare”

Rögles ordförande Håkan Eriksson säger följande:

– Vi har haft en bra rekryteringsprocess med många bra och intressanta kandidater där Daniel ganska tidigt utkristalliserade sig som vår kandidat. Daniel har en mycket intressant bakgrund i det civila och precis de egenskaper och erfarenheter som vi tror behövs för att leda föreningen vidare på den resa som Marcus varit med och startat.

– Jag kommer att gå in med öppna ögon och öron och vara försiktig med att dra några förhastade slutsatser. Jag ser fram emot att få sätta mig ner med Marcus (Thuresson) och övriga i organisationen som jag tycker gjort ett fantastiskt jobb. Jag tror på att göra saker så enkelt som möjligt, identifiera det vi tror på och står för och verkligen fokusera på de sakerna. Grönvithållbarhet är ett bra exempel som jag tycker är fantastiskt och det vill jag sätta mig in i ännu mer, säger Daniel Koch, Rögles tillträdande klubbdirektör. 

Marcus Thuresson är kvar som klubbdirektör till den 1 augusti.expressen

Related posts

lämna en kommentar