Drömstart för Chile – körde över Japan i Coppa América


Bakom resultatet döljs en kamp där specialinbjudna Japan inledningsvis dominerade, men hade svårt att komma till avslut. Och när de gjorde det lyckades anfallstalangen Ayase Ueda inte förvalta lägena.

I stället tog Chile över allt mer och när Erick Pulgar nickade in 1–0 efter hörna var det inte orättvist. I andra halvlek kopplade Chile greppet ytterligare, inte minst genom sin effektivitet i anfallen.

Glädjande för laget är att Alexis Sánchez åter hittade målet. Manchester United-spelaren har inte representerat sitt land sedan i fjol och nätade direkt i återkomsten. Sánchez nick till 3–0 var hans 42:a för sitt land, och han är därmed fortsatt rekordmålgörare för Chile.

Målet behövdes för att inte tappa mark i den interna kampen. Eduardo Vargas, som är Chiles nästbäste målskytt genom tiderna, gjorde nämligen såväl 2–0 som 4–0 och har nu kommit upp i 40 landslagsmål.expressen

Related posts

lämna en kommentar