Benjamin Nygren lämnar IFK Göteborg för Genk för 53 miljoner


Frågan om Benjamin Nygrens vara eller icke vara i IFK Göteborg har varit en följetong i några veckor nu. 

17-åringen har imponerat under den allsvenska våren och fått ögonen på sig från utlandet – och mest intresse har belgiska Genk visat.

De är, som GT tidigare berättat, överens om en övergångssumma på omkring fem miljoner euro, vilket motsvarar drygt 53 miljoner svenska kronor och Blåvitts dyraste försäljning någonsin. 

Enligt vad GT erfar är summan uppdelad så att Blåvitt får fyra miljoner euro direkt medan en miljon är prestationsbaserad.

Anfallstalangen har bestämt sig för Genk, uppger Aftonbladet.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Benjamin Nygren har bestämt sig

Det sista som återstått har varit en tumme upp från Nygren själv.

– Jag känner ingen press utan tar det i min takt. Jag tänker inte ta något förhastat beslut utan jag kommer att ta det beslut som gynnar mig bäst och det gör man inte på så kort tid. Jag kommer att ta den tid jag behöver, sa han till Göteborgs-Posten i förra veckan.

Nu har Benjamin Nygren bestämt sig – flytten kommer att bli av, vilket Aftonbladet var först med att berätta. Det hela väntas bli klappat och klart i denna vecka – och enligt GT:s uppgifter kan övergången offentliggöras redan under tisdagen.

GT kunde i går berätta att bara detaljer återstod i Nygrens personliga avtal och att Genk satt en deadline för honom att bestämma sig: fredag den här veckan.

Nu är dessa detaljer klara, Nygren har fattat sitt beslut och det enda som återstår är alltså den officiella presentationen.

LÄS MER: Jättelöftets framtid avgörs – i Grekland
LÄS MER: Kravet: Bestäm dig före fredagexpressen

Related posts

lämna en kommentar