Arsenal vill sälja Mesut Özil och Shkodran Mustafi


Efter en imponerande start blev det mest ingenting av Arsenals säsong. 

Man slutade femma i ligan, missade final i både liga- och FA cupen och förlorade Europa League-finalen mot Chelsea med klara 4-1.

Samtidigt som klubbens konkurrenter gör sig redo att rusta rejält under sommarens transferfönster har Unai Emery ”bara” 500 miljoner kronor att spendera, enligt Daily Mirror.

Om Emery vill spendera mer pengar måste han sälja spelare, vilket han också är inställd på att göra.

Framför allt vill spanjoren sälja Mesut Özil och Shkodran Mustafi som sitter på höga löner. Özil tjänar enligt uppgift fyra (!) miljoner kronor i veckan, och Emery är så benägen att bli av med tysken att han kan tänka sig en lösning där Arsenal fortsätter att betala delar av Özils lön efter att han har lämnat London. 

LÄS MER: Bekräftat: Ljungberg ny tränare i Arsenal

Arsenal vill sälja Mesut Özil

Özil har tidigare jagats av den turkiska storklubben Fenerbahce, men intresset ska ha svalnat när den turkiska klubben fick ta del av den offensive mittfältarens skyhöga lönekrav. 

Emery vill även göra sig av med Shkodran Mustafi. 

Arsenal betalade drygt 400 miljoner kronor för mittbacken 2016, och ska åtminstone vilja ha tillbaka delar av den summan om Mustafi lämnar klubben i sommar. 

Under måndagen möblerade Emery om i sin ledarstab inför den kommande säsongen. Fredrik Ljungberg blir ny assisterande tränare i A-laget, samtidigt som Steve Bould flyttas ner som tränare för Arsenals U23-lag. 

LÄS MER: Stjärnorna Emery ska dumpa: ”Har fått nog”
LÄS MER: Planerar storstädning efter fiaskoinsatsenexpressen

Related posts

lämna en kommentar