Anvegård kritisk mot sig själv – efter startplatsen


Växjös Anna Anvegård gjorde VM-debut från start i 5-1-matchen mot Thailand i Nice. Efter matchen berättar hon om hur det var att få beskedet om att hon skulle starta. 

– Jag fick reda på det i går kväll. Det är jättekul att få förtroende men jag var rätt så nervös när jag skulle sova och jag har varit lite nervös i dag men det släppte så fort matchen började, säger hon.

Hur kändes det för egen del under matchen?

– Första halvlek kändes bra. Jag fick mycket boll, hjälpte till att skapa några lägen och kom till några själv. Sedan i andra kom jag väl inte riktigt in i det kändes det som, men det var tur att andra gjorde det bra. 

När Anvegård ska utveckla vad det var som inte kändes bra i den andra halvleken blir hon mer kritisk mot sig själv.

– Jag fick mycket mer boll i första att jobba med. I andra kändes det som att vi körde mer på kanterna och jag kanske inte var lika tydlig i mina löpningar var jag ville ha bollen. Jag får kolla på matchen igen och se var jag kan göra bättre i nästa match. 

Känns det som att du stärkte dina aktier att få starta i nästa match i dag?

– I första halvlek, absolut. Men sedan är jag inte jättenöjd med andra halvlek. Och det är klart att lyckas man inte göra något mål så… det är klart då kommer de tankarna också. Vi får se, vem som än får spela kommer göra det bra mot USA. 

Samtidigt menar hon att hon inte är med i Frankrike för att se på.

– Varje minut jag får spela är superkul, men det är som jag sagt tidigare att jag har inte åkt hit bara för att vara här utan jag vill bidra så mycket jag kan. Det har känts bra på träningarna och kul att få förtroende, så nu hoppas jag att man får det igen, säger Anvegård.

– Jag har gjort mycket mål tidigare och det är klart jag hoppas på att det ska lossna igen, det får gärna göra det mot USA.

Vad blir viktigt som lag mot USA?

– De är världens bästa lag så det gäller att vi är noggranna i allt vi gör. Defensiven kommer ställas på helt andra prov, det går knappt att jämföra, det kommer vara en helt annan match.expressen

Related posts

lämna en kommentar