Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt – har delgivits domstolsdokument


I början av juni skrev Der Spiegel, som varit nyhetsledande kring våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo, om hur fotbollsstjärnans advokater försökt dra ut på processen för att ta fallet till domstol. 

För att kunna ta fallet till domstol måste Ronaldo ta del av domstolsdokumenten. Utredningen har bedrivits i Las Vegas, och enligt Der Spiegel har stjärnans advokater i staden gjort sig oanträffbara. Åklagaren har därför behövt anlitat flera företag som jobbar med delgivningar i Europa. 

Det har tidigare uppgetts att Ronaldos klubb Juventus undviker att åka till USA, då risken är stor att stjärnan grips eller delges domstolsdokumenten. 

Men nu skriver TMZ att dokumenten har nått Ronaldo, och att fallet kan gå vidare till åtal. 

Detta en vecka efter att Kathryn Mayorga, kvinnan som anklagar Ronaldo för våldtäkt, och hennes team dragit tillbaka utredningen från domstolen i Las Vegas, och i stället gått vidare till en federal domstol – just för att göra det lättare att delge Ronaldo dokumenten. 

Bakgrunden: Fallet togs upp igen

Kathryn Mayorga berättade i höstas för Dier Spiegel hur Ronaldo förgripit sig på henne i ett hotellrum i Las Vegas 2009. Anklagelserna lades ner efter en förlikning 2010, där Mayorga fick runt 3,5 miljoner kronor. 

Nu menar Mayorga att den förlikningen borde ogiltigförklaras, och fallet har återigen tagits upp av polis i Las Vegas. 

Den tyska tidningen påstod sig ha kommit över dokument från den portugisiske fotbollsstjärnans samtal med sin advokat – där Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga sa både ”nej” och ”sluta” under kvällen. Något som Cristiano Ronaldo, 33, snabbt förnekade.

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev han på Twitter. expressen

Related posts

lämna en kommentar