Argentina nollade Japan i premiären


Det var en målfattig tillställning när Argentina mötte Japan på Parc des Princes i Paris. Något som är ovanligt när dessa två lag möts. De skickliga japanskorna har vunnit varje match de ställts mot Argentina, 2003 gick de segrande med 6-0. Men så stora siffror handlade det inte om i dag. 

Men det var Japan som förde spelet och i första halvlek hade de, inte helt oväntat, mestadels av bollinnehavet. Men de argentinska spelarna hade en stark defensiv som inte släppte in något. 

”Heroisk försvarsinsats” 

I andra halvlek försökte Japan sig på några chanser men de hade inte skärpan som krävdes för att få in en riktig fullträff.
De tryckte på rejält de sista minuterna men argentinskorna, som trots trötthet till följd av tufft försvarsspel, lyckades hålla nollan. Matchen slutade 0-0 vilket är ett historiskt resultat. 

Inte bara är det den första oavgjorda matchen i det här mästerskapet. Utan det är första gången som Argentina inte förlorar mot Japan. De har nämligen förlorat alla fyra gånger som de mött japanskorna.  

Och inte nog med det så tog Argentina sina allra första poäng någonsin i VM, i och med den oavgjorda matchen. 

De har deltagit två gånger tidigare i mästerskapet och då förlorat samtliga sex matcher. 

– Vi har en jätteöverraskning, säger Daniel Kristiansson i C  More. 

– Det är heroisk försvarsinsats, jag förstår att de är nöjda. Japans anfallsspel var uddlöst, men Argentina ska ha en stor eloge, säger Malin Swedberg i C More. expressen

Related posts

lämna en kommentar