Brandtalet bakom segern i morse: ”Blir inte större”


Hela St Louis hade förberett sig för att äntligen få se Blues lyfta silverbucklan inför hemmafansen. 

Runtom i parkerna kring Enterprise Center hade vad som kändes som hela stan samlats för att följa matchen på storbildsskärmar och festa. Uppgifter cirkulerade om att det var 100 000 personer på plats. 

Men det satte Bruins stopp för, med en solklar 5–1-seger. 

– Det var så klart målet när vi kom hit. att vinna och ta det till match sju hemma, säger Joakim Nordström till svenska medier efter matchen. 

Den finska målvakten Tuukka Rask och försvarsspelet var nycklarna, enligt Nordström.

– Tuukka var riktigt bra men jag tycker vi spelade bra defensivt. Vi pratade om det innan matchen, Offensivt brukar det lösa sig för oss. Men att verkligen spela en solid defensiv match. 

Bucklan packades ner igen

Men en anledning till den starka öppningen – Bruins satte 1–0 i powerplay efter 8.40 och släppte sedan aldrig greppet – var ett brandtal från Bruinsveteranen Patrice Bergeron.

– Patrice höll ett tal innan, som var riktigt bra. Mer än så kommer jag inte säga. Men det var ett bra tal och det hade ganska stor inverkan på att vi fick en bra start i matchen. 

När det stod klart att St Louis Blues inte skulle klara av att vinna matchen packades Stanley Cup-bucklan och Conn Smythe-trofén (priset till slutspelets mest värdefulla spelare) ner och kördes ut ur arenan av ”the keeper of the Cup”, Phil Pritchard.

Phil Pritchard rullar ut Stanley Cup-trofén ur Enterprise Center.

Foto: JOHAN ERIKSSON

Nu väntar alltså den mest mytomspunna sorts matchen i nordamerikansk hockey:

En ”game seven” i en Stanley Cup-final. 

Allt är ställt på sin spets. 

Hjältar skapas och drömmar krossas. 

– Det är klart att det blir jättespeciellt. Att gå hela vägen, och det kommer ner till en match. Det blir inte större än så, säger Nordström.

– Men det gäller att inte sväva i väg för långt och förbereda oss som tidigare. Det är mycket runtom men det gäller att hålla tankarna i skick och fokusera på det man ska göra. 

Match sju spelas i TD Garden i Boston natten mot torsdag, svensk tid. expressen

Related posts

lämna en kommentar