Alexander Isak inbytt sent mot Spanien


Alexander Isak kommer från en stark vår.

19-åringen har svarat för 13 mål och sju assist på 16 ligamatcher i Holland och uppges vara nära en flytt till Real Sociedad.

Mot Malta hoppade Isak in och gjorde sitt första tävlingsmål när han satte 3-0 på volley – och hoppades på att få starta mot Spanien.

– Det är klart jag hoppas på det och känner att det finns goda chanser, sa han efter matchen.

Men när startelvan mot Spanien presenterades var Isak bänkad till förmån för Marcus Berg.

På Santiago Bernabéu sjöng de svenska fansen om Isak under den andra halvleken. Men han blev kvar på bänken fram till den 81:a minuten.

Kritiken: ”En coachförlust”

Ett felaktigt beslut, enligt flera experter.

– Ser man till tidigare landskamper har det funnits en konstruktivitet med (Kristoffer) Olsson, (Robin) Quaison och (Alexander) Isak. Jag tycker att bytet av Isak är för sent. Det är 10-11 minuter kvar bara, säger Hasse Backe i TV4.

– Jag tycker att lite mer konstruktivitet hade passat alldeles utmärkt borta mot Spanien, fortsätter Backe.

Även på sociala medier uttryckte flera experter kritik mot Janne Andersson för att Isak inte byttes in tidigare.

”Spanska stjärnor mot svenska spillror. Visst. Men det här var tusan också en coachförlust. Att bara ge Isak och Olsson med all kreativitet, förmåga till bollhållning och dokumenterad spets några få slutminuter är fullständigt obegriplig tränartjurighet”, skriver Viasats programledare Ola Wenström på twitter. 

”Varför inte Isak får mer än max 15 min i underläge är en fråga Janne måste svara på efter matchen. Behöver inte vara fel, men han måste kunna motivera det”, skriver experten Martin Åslund.

https://twitter.com/olawenstrom/status/1138183129825497089https://twitter.com/MartinAslund/status/1138179376049250305

expressen

Related posts

lämna en kommentar