England vann VM-premiären mot Skottland


Inför VM-premiären deklarerade den skotske managern Shelley Kerr, enligt The Guardian, att de ville göra intryck – och inte bara vara nöjda deltagare i sitt första VM.  

Och det får man lov att säga att Skottland bidrog med mot ett starkt engelskt lag, även om det inte räckte hela vägen. 

Straff efter VAR-granskning

Men skottarna fick ingen lysande start även om matchen började som en öppen tillställning. Efter drygt tio spelade minuter blev en situation i straffområde föremål för VAR-granskning.

Ett inlägg träffade skotske Nicola Docherty utsträckta arm. Det dömdes straffspark och den satte Nikita Parris utan problem – och det stod 1-0 till England. 

Med cirka fem minuter kvar av första halvlek såg dessutom Ellen White till att utöka ledningen mot ett hårt arbetande Skottland. 

Skottland pressade på i andra halvlek

Men i den andra halvleken fick England lite problem med att stå emot och i den 79:e matchminuten kom skottarnas första mål. Det när Manchester City-anfallaren Claire Emslie satte bollen i nättaket. 

Det blev intensiva slutminuter, England höll ihop sitt spel men var ständigt pressade. Men trots det lyckades inte Skottland ta ikapp avståndet och matchen slutade med en engelsk 2-1 seger. 



expressen

Related posts

lämna en kommentar