Enkel seger för Sverige mot Malta


Robin Quaison såg till att Sverige fick en bländande start i EM-kvalet mot Malta på Friends arena. 

Det hann inte ens gå två minuter innan 25-åringen ännu en gång hade noterats i målprotokollet. 

Ett inlägg från höger nådde fram till Marcus Berg som nickade mot mål, varpå returen gick ut till Quaison som satte 1-0. I och med målet blev Robin Quaison den förste svenska herrspelaren sedan 1977 att göra mål i de tre inledande kvalmatcherna till ett mästerskap. 

Men redan i andra halvlek såg Viktor Claesson till att fullborda samma bedrift. Det när 27-åriga Krasnodar-spelaren förvaltat en fin framspelning signerad Marcus Berg och tryckt in 2-0. 

– Berg står för en läcker framspelning och det var bara att lyfta in den. Det var fint av ”Mackan”, säger Claesson.

LÄS MER: ”Jag har aldrig känt sånt här stöd innan”

Sverige slog Malta enkelt 

Både Quaison och Claesson har nämligen gjort mål i de tre inledande EM-kvalmatcherna, först i segern mot Rumänien, sedan i den oavgjorda matchen mot Norge – och nu mot Malta.

– Det är en väldigt skön känsla. Jag blir bedömd efter mina mål, gör jag mål så är det bra, säger Quaison.

Enligt Gracenote var den senaste svenska spelaren att stå för en liknande bedrift anfallaren Thomas Sjöberg som bland annat spelat i allsvenska klubbar som Malmö FF och Helsingborg IF. 

https://twitter.com/GracenoteLive/status/1137070735825035266?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1137070735825035266&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fotbollskanalen.se%2Fsverige%2Fquaisons-succe—forste-svensk-att-gora-mal-i-tre-inledande-kvalmatcher-pa-over-%2F

Alexander Isak målskytt

I den 68:e minuten fick Marcus Berg kliva av – och Alexander Isak kom in. 

Det tog inte ens en kvart innan talangen, som gjort succé i nederländska Willem II presenterat sig, det när han tryckte in 3-0. Det blev även matchens slutresultat när Sverige gick mot en bekväm seger. 

Förbundskapten Janne Andersson var nöjd efter matchen:

– Väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Tycker att det är ett skolboksexempel på hur man hanterar en match när man möter ett motstånd som är lägre rankat. Vi är favoriter men det ska utföras på plan, säger han.

– Som helhet är jag glad för hur vi genomför matchen. Det borde ha blivit ett par på mål till. Men deras målvakt måste gjort en av sina bättre matcher, fortsätter Janne Andersson.

Claesson: ”Viktigt att få en bra start på kvalet” 

Målskytten Viktor Claesson var även han belåten efter 3-0 segern. 

– Skönt. Det var en dag på jobbet. Ibland är det svårt att vinna mot sådana här lag. Men det var skönt och vi borde gjort några mål till, säger han.

– Det är kul att göra mål så klart men det viktiga är att vi fått en bra start på kvalet. Det är många som är vassa framåt och skapar mycket.

Både Isak och Quaison gör mål, vad säger du om det?

– Jag tycker vi har många vassa spelare framåt som skapar lägen. Emil, Mackan, Robin och Isak är framme och hotar. Det är positivt med unga spelare som hotar.

Robin Quaison:

– Jag spelar med väldigt bra spelare och de hjälper mig med att få ytor. Berg sliter väldigt mycket, han gör det väldigt lätt för mig. Berg gör en bra nick, oturligt för honom att den inte gick in, men jag var där. Mackan gör mitt liv väldigt enkelt på planen, säger han.

LÄS MER: Getingbetyg: Så bra var svenska spelarna

expressen

Related posts

lämna en kommentar