Eden Hazard klar för Real Madrid


Det har varit på gång länge. Eden Hazard hade endast ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea efter den här säsongen och under våren har ryktena som kopplar ihop honom med Real Madrid intensifierats allt mer. 

Efter att Chelsea vunnit Europa League-finalen bekräftade den 28-åriga belgaren att han skulle lämna Londonklubben och sedan dess har världens medier mer eller mindre varit överens om att hans skifte till den spanska huvudstaden endast var en tidsfråga. 

Nu är det klart. 

Eden Hazard klar för Real Madrid

Eden Hazard är nu presenterad av Real Madrid på klubbens hemsida och har skrivit på ett femårskontrakt.

Spanska tidningen As slår fast att det är klubbens dyraste värvning någonsin – med en prislapp på över 100 miljoner euro, strax över en miljon kronor. Även The Guardian och ESPN uppger samma summa för övergången. 

Engelska The Telegraph menar dock att Real kan komma att betala betydligt mer än så för Hazards signatur. Enligt Telegraph så betalar Real en miljard kronor direkt, men kan komma att betala Chelsea ytterligare 490 miljoner kronor i olika – ”lätta” – bonusar. 

Real Madrid möblerar om rejält i laget

Eden Hazard är Real Madrids andra stora ”galacitco”-värvning som blivit klar den här sommaren, efter köpet av den serbiska succéanfallaren Luka Jovic från Frankfurt. Sedan tidigare är även de båda brassarna Eder Militao (försvarare) och Rodrygo (ytter/anfallare) klara för klubben och ansluter under sommaren. 

Real Madrid har en tung säsong bakom sig och kraven på tränaren Zinedine Zidane att förändra och föryngra är stora. Hittills har klubben varit väldigt aktiv på marknaden och väntas dessutom presentera den franska ytterbacken Ferland Mendy inom kort. 

Dessutom sägs de vilja göra sig av med äldre stjärnspelare som exempelvis Gareth Bale och Luka Modric. 

LÄS MER: Sju supervärvningar – som redan är klara
LÄS MER: Vill krossa rekordet –  för att värva Mbappéexpressen

Related posts

lämna en kommentar