Analytiker ser köptillfälle i Uber          Av de 25 analytiker som inlett bevakning av skjutsdelningstjänsten Uber har ingen sälj på aktien, skriver CNBC.

Sedan Uber noterades i början av maj är aktien ner 6,8 procent och bolagets rapport i förra veckan har heller inte bidragit till någon vändning för skjutsdelningstjänsten. Men den trista utvecklingen ses som ett köptillfälle av de Wall Street-analytiker som påbörjat bevakning av aktien.

Av de 25 analytiker som nu bevakar Uber har 20 en köprekommendation och 5 rekommendationen behåll, skriver CNBC och hänvisar till Tipsranks.

Bland de banker och analysfirmor som har satt en köprekommendation på Uber syns Deutsche Bank, RBC och Goldman Sachs.

Deutsche säger i sin analys att aktien är den mest attraktiva internet-IPO:n sedan Facebook och RBC tror att marknaden underskattar Ubers vinstpotential.

Goldman Sachs pekar samtidigt på att det, även om Uber just nu är marknadsledande, finns stora risker i och med att marknaden mognar och flera aktörer kämpar för att ta ledarplatsen inom de olika tjänsterna. Trots detta anser banken att risk/belöningen ser fördelaktig ut och sätter en riktkurs på 56 dollar.

Aktien stängde på 44,92 dollar på torsdagen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar