Drar tillbaka anmälan om våldtäkt mot Cristiano Ronaldo


I höstas trädde amerikanskan Kathryn Mayorga, 35, fram i Der Spiegel där hon i detalj förklarade hur Ronaldo förgripit sig på henne i Las Vegas 2009. 

Den tyska tidningen påstod sig ha kommit över dokument från den portugisiske fotbollsstjärnans samtal med sin advokat – där Ronaldo ska ha erkänt att Mayorga sa både ”nej” och ”sluta” under kvällen. Något som Cristiano Ronaldo, 33, snabbt förnekade.

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev han på Twitter.

Uppges ha betalat pengar

I samband med detta valde Las Vegas-polisen att återuppta utredningen kring Ronaldo, som tidigare har uppgivits betala Kathryn Mayorga en större summa pengar (enligt Wall Street Journal nära 3,5 miljoner kronor) för hennes tystnad.

Men nu kan den uppmärksammade anmälan ha dragits tillbaka, skriver Bloomberg.

Det ska ha inkommit en begäran om detta till domstolen i Las Vegas under maj månad.

I nuläget är det oklart om det beror på att Ronaldo nått en överenskommelse med Kathryn Mayorga eller på något annat.

LÄS MER: Neymar polisanmäld av kvinna i Brasilienexpressen

Related posts

lämna en kommentar