Björn Eriksson om avgångskraven: ”Man blir ledsen”


Det var i onsdags förra veckan som SportExpressen kunde avslöja att Eriksson arbetat aktivt som lobbyist för de privata vaktbolagen – samtidigt som han suttit som ordförande i Riksidrottsförbundet. 

I sin roll som RF-ordförande har Eriksson haft tillträde till ett exklusivt råd tillsammans med rikspolischefen, Riksåklagaren och chefen för Brottsförebyggande rådet. Väl där har han varit med och fattat beslut kring säkerhetsfrågor som rör svensk idrott i stort, däribland fotboll.

Själv har Eriksson hela tiden slagit i från sig anklagelserna. På frågan om han ser något problem med sina dubbla stolar svarade han i samband med SportExpressens första publicering:

– Hahaha, nej, det gör jag faktiskt inte.

LÄS MER: RF-basen Björn Eriksson sitter på dubbla stolar

”Jag kan ha gjort fel”

När SportExpressen under måndagen på nytt publicerade en granskning som visar hur Eriksson – mot sin egen utsago – arbetat aktivt med supporterfrågor, haft delaktighet i polisens beslut och dessutom framhållit sina dubbla roller som ”en kompetensfördel” medgav RF-basen att han inte var ”felfri”.

– Det är möjligt att jag gjort fel någonstans, det kan man inte utesluta. Jag är inte felfri, sade Björn Eriksson.

I en ny intervju med Göteborgs-Posten, publicerad under onsdagen, slår Eriksson ifrån sig på nytt.

– Det är inget kul. Man blir ledsen, man blir störd. Man märker på sig själv att man får en tendens att tycka världen är orättvis, säger han till tidningen.

Expressens granskningar har lett till massiva avgångskrav från den svenska supporterrörelsen. Supporterföreningar till allsvenska klubbar som Malmö FF, AIK, Djurgården, Hammarby, Elfsborg och Sirius har liksom Svenska Supporterföreningsunionen förklarat att Eriksson nu saknar förtroende. Under derbyt mellan AIK och Hammarby på Friends arena i söndags riktades tre banderoller mot RF-ordföranden, som manades att lämna sin post. Även supporterklubbar inom svensk ishockey – däribland Luleå och Södertäljes – har uppmanat Eriksson att avgå.

Men till GP meddelar Eriksson att inte har några planer på att lämna sin ordföranderoll.

– Nej, där har jag en ganska stoisk inställning. Det är okej. Om folk säger att jag inte är tillräckligt bra, då tillhör det spelets regler. Jag vet massa kompisar som har blivit ”avsatta”. Jag reflekterar inte över det. Jag tänker att det är tur att man lever i ett land där det är okej. Varför ska jag vara sur på det? Sedan om det finns en saklig grund för det, det får andra bedöma. Jag tycker inte det men det kan hända att andra tycker det. Då är det de spelreglerna som gäller.

LÄS MER: Fem punkter som avslöjar RF-basen Björn Erikssonexpressen

Related posts

lämna en kommentar