Anton Karlsson riktar kritik mot klubben


Anton Karlsson har varit med och fört upp Leksand till SHL två gånger de senaste tre åren. 

Karlsson har noterats för 40 poäng de senaste två säsongerna, och har blivit något av en publikfavorit. 

Men i slutet av april meddelade 22-åringen att det inte blir någon fortsättning i klubben för hans del.

”Tyvärr så blir det inte alltid som man vill och nu fick jag lämna en förening som jag självklart skulle vilja stanna i”, skrev Karlsson på Instagram. 

Anton Karlsson om avskedet från Leksand

I en intervju med Hockeysverige berättar Karlsson att han gärna hade fått beskedet av Leksand lite tidigare, för att få mer tid till att kunna leta upp en ny klubb. 

– Det är ingenting mot klubben egentligen. Men för oss spelare som lever i den här branschen så är det otroligt viktiga veckor som följer efter en säsong. Vi ska ut och hitta ett nytt lag och kan behöva den där extra tiden. Då tycker jag att… Vadfan, de kunde gett mig några extra veckor att hitta ett nytt lag. Då kanske det hade funnits ännu fler alternativ, även om det fanns en del nu med. Det var egentligen det jag reagerade på, säger han. 

Nu väntar spel i österrikiska Villacher SV, där Karlsson hoppas kunna bjuda på en ny spelstil. 

– Det är många i Sverige som ser mig som en viss spelare. Det har hängt med från JVM-tiden egentligen. Det förväntas att jag bara ska brunka och vara vara grisig men jag har haft fina kvalitéer förut. Jag hoppas kunna plocka fram dem nu, och att jag får spela en mer offensiv hockey och ha mer puck, säger han.

LÄS MER: Rustar för SHL – här är Leksands drömlagexpressen

Related posts

lämna en kommentar