Andra AP-fonden säljer innehav inom tobak och kärnvapenAndra AP-fonden har sålt sina innehav i totalt cirka 60 tobaksbolag samt bolag involverade i underhåll och modernisering av kärnvapensystem och har nu inga aktier kvar i dessa bolag.

Avinvesteringar i tobaksbolag stödjer syftet med konventionen för tobakskontroll, att kraftigt minska tobakskonsumtionen och tobaksrökningens skadliga effekter, skriver AP-fonden i ett pressmeddelande.

Avinvesteringar i bolag som är involverade i både underhåll och modernisering av kärnvapensystem stödjer syftet i icke-spridningsavtalet för kärnvapen (NPT), att kärnvapen på lång sikt ska avskaffas från samtliga länder, anger Andra AP-fonden. Andra AP-fonden har tidigare exkluderat kärnvapenbolag verksamma i länder som inte har rätt att inneha dessa, enligt NPT.

Vilka bolag som innehaven har sålts i kommer inte att offentliggöras, enligt Ulrika Danielson, kommunikationschef på Andra AP-fonden.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar