Allsvenska matchen mellan Elfsborg och Kalmar utreds för matchfixning


Aftonbladet avslöjade under helgen att en allsvensk match utreds för misstänkt matchfixning.  Anledningen var ”uppseendeväckande agerande från spelare på planen” i kombination med lagda spel på matchen från personer med nära koppling till spelare.

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund bekräftade under måndagen att KFF var ett av de inblandade lagen.

– Jag kan bekräfta att jag har varit i kontakt med Svenska fotbollförbundet men jag kan inte säga mer än så om det specifika fallet. Däremot kan jag rent generellt säga att matchfixning är ett växande problem. Vi ser otroligt allvarligt på det här och jobbar ständigt för att informera våra spelare om farorna, säger han till Barometern.

Kalmar-Elfsborg utreds

För Borås Tidning berättar Stefan Andreasson att det handlar om mötet mellan Kalmar och Elfsborg på Guldfågeln arena 26 maj som utreds. Matchen slutade 1-1.

– Vi har fått information från förbundet att det tittar på matchen Kalmar-Elfsborg, det kan jag bekräfta, säger Elfsborgs klubbchef.

Stefan Andreasson säger att han välkomnar utredningen.

– Det är bra att det finns ett signalsystem som fungerar. Nu får vi avvakta och se vart det tar vägen.

Nils Martling, inspektör och förundersökningsledare för polisens särskilda aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, vill inte kommentera vilken match det handlar om.

– Vi är ganska tidigt i utredningen, säger han till Barometern och berättar att misstankarna är tillräckligt starka för att anta brott.

– Men vilket brott det handlar om vill jag inte gå in på nu. Jag kan i alla fall säga att en förundersökning kommer att inledas.

LÄS MER: Match i allsvenskan under utredning för matchfixningexpressen

Related posts

lämna en kommentar