Alexander Isak jagas av Real Sociedad


Alexander Isak, 19, gjorde stor succé i Holland under sin lånesejour i Willem II. På 16 matcher blev det 13 mål och 7 assist. Men det verkar inte ha räckt för att övertyga Dortmund om att han förtjänar en ny chans.

Enligt tyska Bild har sportchefen Michael Zorc satt upp Isak på listan över spelare som ska säljas – och intresset för honom verkar vara stort.

Tidigare har det rapporterats av både Anderlecht och Eintracht Frankfurt vill ha honom. Nu kommer även Real Sociedad in i bilden.

Isak är förstavalet

Lokaltidningen Diario Vasco rapporterar i dag att Alexander Isak är Real Sociedads huvudspår i jakten på en ny anfallare. De har redan etablerat en kontakt med den unge svensken och förhandlar nu med Dortmund om en övergångssumma.

Troligen kommer det krävas runt 90 miljoner kronor, vilket är den summa Dortmund betalade när de köpte loss honom från AIK.

Diario Vasco skriver att Alexander Isak påminner om Zlatan Ibrahimovic i sin spelstil och att han även kallas för ”den nya Ibrahimovic”. De beskriver honom som en storväxt spelare som är duktig både i djupled och med ryggen mot mål, samt lyfter fram hans teknik och vassa skott.

Real Sociedad slutade den här säsongen nia i La Liga. Tidigare har bland annat Håkan Mild, Mattias Asper och Agne Simonsson spelat för klubben.

 

LÄS MER: Därför vill Dortmund dumpa Alexander Isak 

LÄS MER: Ryktet – som kan bli en mardröm för Isak

LÄS MER: Storklubben ger upp Isak – på grund av prislappenexpressen

Related posts

lämna en kommentar