Caroline Seger pekar ut Nathalie Björn som nästa lagkapten


Efter EM 2009 tog Caroline Seger över kaptensbindeln från Victoria Sandell Svensson.

Tio år senare är Seger nu 34 och även om hon inte riktigt bestämt sig för när det är dags att lägga skorna på hyllan så närmar sig dagen då en ny ledare ska ta över.

I Segers ögon finns en lysande kandidat i den 22-åriga mästerskapsdebutanten Nathalie Björn.

”Har naturliga ledaregenskaper”

– Nu är hon väldigt ny i landslaget men hon är en sådan som har naturliga ledaregenskaper i sig, säger Seger.

Nilla Fischer och Hedvig Lindahl skulle rimligtvis också kunna vara kandidater – förutsatt att de väljer att spela längre än vad Seger gör.

– Vi är så många närmar oss slutet nu. Linda Sembrant är ju också en ledare men hon är ju också med i det äldre gardet. Kosse likadant. Man vet ju inte riktigt om de blir kvar heller. Jag tror att vi kommer hitta nästa lagkapten i den yngre generationen. Sen vet jag inte hur en förbundskapten resonerar men jag tror att det alltid kommer kliva fram nya ledare när några försvinner, säger Seger.

Nathalie Björn spelar till vardags i Rosengård där hon på nära håll kan lära av Caroline Seger.

– Hon är en fantastisk ledare och människa på alla sätt. Jag får spela med henne och träffa henne varje dag. Som ledare är hon så naturlig. Hon är exakt likadan oavsett om hon är Seger på planen eller om hon är Caroline vid sidan av planen. Varje dag jag får träffa henne, spela med henne och lära av henne är ett plus, säger Björn.

”Hade varit helt fantastiskt”

Nathalie Björn har varit lagkapten under åren i ungdomslandsalgen. Att få vara det i A-landslaget skulle givetvis smälla högre.

– Det hade varit helt fantastiskt. Det låter kanske klyschigt men det är sånt man drömt om sen man var liten, att få leda sitt land är något jag vill göra, säger Björn.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider 

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM expressen

Related posts

lämna en kommentar