Bufab köper danskt bolag | AffärsvärldenBufab köper det danska bolaget HT Bendix A/S med en årlig försäljning om ungefär 500 miljoner kronor och en rörelsemarginal om cirka 10 procent.

HT Bendix är en ledande “Supply Chain Partner” på den nordiska marknaden, med särskilt stark expertis inom industrierna för möbel och inredning, skriver Bufab i ett pressmeddelande. Bolaget har försäljning i hela Skandinavien, Tyskland, Polen, Storbritannien och Frankrike.

Förvärvet finansieras inom Bufabs existerande kreditfaciliteter. Köpeskillingen (enterprise value), uppgår initialt till ungefär 350 miljoner kronor. Ytterligare omkring 70 miljoner kommer att betalas ut under perioden 2020-2022, förutsatt en stabil förbättring av bolagets finansiella resultat.

Förvärvet förväntas bidra positivt till Bufabs vinst per aktie från och med det tredje kvartalet 2019.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar