Barcelona presenterar nya tröjor – får kritik: ”Pinsamt”


”Kontroversiellt”. ”En revolution”. ”Första gången i historien”. 

Så kan det låta när internationella sportmedier skriver om FC Barcelonas nya hemmatröja, som presenterades under måndagen. 

Förändringen är tydlig. De vertikala ränder som tidigare prydde tröjan har ersatts av ett schackrutigt mönster, inte helt olikt det på den kroatiska landslagströjan. Enligt AP är detta första gången i historien som klubben frångår de klassiska ränderna. 

Barcelona skriver på sin hemsida att mönstret är inspirerat av flygbilder på den Antoni Gaudí-ritade stadsdelen Eixample, känd för sina blockformade kvarter. 

Bilderna på de nya tröjorna har fått ett blandat mottagande.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ FC Barcelona – direkt i Messenger  

Kritik mot nya Barcelona-tröjan

Brittiska Mirror, liksom Evening Standard, kallar designen för ”kontroversiell” och rapporterar att Barça-fans uttrycker stor ilska på sociala medier. Franska RMC har noterat samma sak, och beskriver hur en debatt tagit fart. 

Journalisten Arash Bahmani kallar det hela för en ”katastrof”. 

Också ryska RT har tagit del av supportrarnas kritik, och menar att en hel del kallar klädförändringen för ”pinsam”.

– Det kanske är annorlunda, men det är Barcelona till hundra procent och det är ännu bättre att designen representerar bandet som klubben har till supportrarna och folket som driver staden framåt, säger backen Gerard Piqué till klubbens hemsida.

https://www.instagram.com/p/ByQmdB4ibzL/

LÄS MER: Griezmanns flytt stoppas av Messi
LÄS MER: Uppgift: Barcelona har tagit kontakt med PSG

expressen

Related posts

lämna en kommentar