De dyraste nöjesparkerna byggs i KinaDet var i Europa som nöjesfältet föddes men USA som tog det till nästa nivå. Sedan Disneyland öppnade i Kalifornien 1955 har nöjesparkskonceptet blivit alltmer spektakulärt för varje decennium, och de största parkerna i världen inbegriper såväl attraktioner och restauranger som butiker och hotell. Flera av de mest påkostade anläggningarna ligger i dag i Asien. Just nu bygger Universal Parks & Resorts en ny temapark på 121 hektar i Tongzhou-distriktet i Kinas huvudstad Peking. Attraktionerna kommer att baseras på filmer, serier, animationer och musik som ägs av Universal, bland annat Harry Potter, Transformers och Kung Fu Panda. Bygget inleddes i oktober 2016 och beräknas vara klart våren 2021 – till en prislapp på 6,5 miljarder dollar. Därmed kommer parken toppa Shanghai Disneyland som världens dyraste nöjesfält.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar