Arsenalfans stoppade av polisen i Baku


Henrikh Mkhitaryan tog tillsammans med sin klubb Arsenal beslut om att han inte ska resa med till Azerbajdzjan där Europa League-finalen spelas i kväll mellan Arsenal och Chelsea. 

Uefa har fått stark kritik riktade mot sig med anledning av valet att placera finalen i just Baku, Azerbajdzjan. Bland annat för att fansen till de båda lagen har svårt att ta sig till finalen. Men kritiken intensifierades ännu mer när Arsenals stjärna Henrikh Mkhitaryan inte vågade åka med på grund av säkerhetsläget. 

Mkhitaryan spelar inte Europa League-finalen

Med tanke på att Mkhitaryan är armenier, och den spända relationen mellan hemlandet och just Azerbajdzjan innebär att det finns en hotbild mot honom. Och Uefa kunde inte garantera hans säkerhet och därav finns inte han med i Arsenals trupp inför kvällens final. 

Spelarna själva ville hylla sin lagkamrat genom att bära hans namn på tröjorna under uppvärmningen – någonting som stoppades av Uefas regelverk. 

Men även supportrarna ville hylla Mkhitaryan. Många bar hans namn på ryggen inför finalen. Någonting som polisen i Baku inte gillade och har stoppat flera av fansen till Arsenal för att kontrollera så att Mkhitaryans namn inte finns på ryggen. 

Brittiska medier har under veckan rapporterat om flertalet incidenter där fans till klubben har stoppats av polisen i Baku. 

LÄS MER: Finalen är vidöppen – helgarderingen är värd
LÄS MER: Han stoppas från finalen: ”Det är helt vansinnigt”

https://twitter.com/sntvstory/status/1133367610517708801

expressen

Related posts

lämna en kommentar