Arsenal: Chelsea vinner Europa League efter kross


Chelsea är Europa League-mästare.

Londonklubben vann rivalmötet med Arsenal på Bakus Olympiastadion efter en rejäl islossning i inledningen av den andra halvleken. Efter 45 minuter i Azerbajdzjan var ställningen fortsatt 0-0, då turneringens skyttekung Olivier Giroud nickade in ledningsmålet efter fyra minuters spel i den andra.

Fransmannens elfte mål i Europa den här säsongen.

Elva minuter senare var det dags igen då Eden Hazard hittade fram till Pedro, som placerade in 2-0 med vänsterfoten.

– Det är ett otroligt bra avslut, inte helt enkelt att kunna vika ner den i hörnet, säger experten Kim Källström i Kanal 9:s sändning.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1133833024930492418

Kim Källströms kritik: ”Juniornivå”

Men det stannade inte där.

Olivier Giroud gjordes ner i straffområdet av Ainsley Maitland-Niles och domaren Gianluca Rocchi tvekade inte det minsta då han pekade mot straffpunkten.

Från elva meter var Eden Hazard säkerheten själv och 3-0 var ett faktum. Arsenal fick upp hoppet efter Alex Iwobis vackra reducering, men glädjen blev minst sagt kortvarig.

Eden Hazard ökade på till 4-1 efter ytterligare en bländande kontring från Chelsea.

Och efter ytterligare ett tafatt försök till försvarsspel från Arsenal. Kanal 9-experten Kim Källström imponeras av Chelseas omställningsspel, men kan inte låta bli att dela ut en känga till Arsenal.

Inte minst till Pierre-Emerick Aubameyang, som agerade nonchalant efter ett bolltapp.

– Var är Arsenal-spelarna? Och Aubameyang… så där kan man inte spela fotboll på den här nivån, det är juniornivå. Allt man byggde upp med Iwobis fantastiska 3-1-mål, nu raserar man allt, säger han i sändningen.

Eden Hazard matchhjälte för Chelsea

Chelsea vann matchen med 4-1 och gick därmed genom Europa League utan att förlora en enda match, något som inte hade hänt i turneringen på 17 år.

– Det är imponerande, man kan inte vara mer värdig, säger Källström.

Eden Hazard blev den store segerorganisatören med sina två mål och en assist. Och troligtvis var det här det sista belgaren gjorde i en Chelsea-tröja.

28-åringen har kopplats ihop med Real Madrid ett längre tag och är, enligt franska L’Équipe, helt klar för den spanska huvudstadsklubben.

Strax innan Europa League-finalen drog i gång skrev tidningen As att Real Madrid väntas presentera Eden Hazard på Santiago Bernabeu redan på måndag.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1133831225515433985

expressen

Related posts

lämna en kommentar