Credit Suisse: H&M-aktien ser utmanande utLäget håller definitivt på att förbättras för H&M. Men klädindustrin är fortfarande extremt utmanande med en strukturellt svag efterfrågan och ett skifte till e-handel, så på medellång sikt är det osannolikt att H&M:s årliga försäljningstillväxt kommer att överträffa 5 procent.
Det skriver Credit Suisse i en analysuppdatering efter att H&M i fredags bjudit in till ett för bolaget sällsynt analytikermöte i London.

“H&M:s analytikerevent i fredags visade det vi redan sett under de senaste 18 månaderna /…/ H&M har återfått sin dragningskraft (“mojo”) internationellt och kunderna börjar på nytt visa intresse. Givet bolagets momentum borde detta hålla i sig under året, men hur det kommer påverka den jämförbara försäljningen är oklart”, skriver Credit Suisse.

Investmentbanken pekar även på att familjen Persson inte varit lika aktiv med aktieköp under innevarande räkenskapsår, jämfört med förra året, och att även andra aktörer så som Ikea-bolaget Interogo inte ökat sitt innehav nämnvärt de senaste månaderna.

Slutsatsen i analysen är att H&M-aktien ser utmanande ut. Credit Suisse upprepar rekommendationen underperform och riktkursen 120 kronor. H&M handlades till drygt 150 kronor vid 11.30-tiden på tisdagen

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar