ABG Sundal Collier: Avanza-aktien ser dyr ut -säljABG Sundal Collier inleder bevakning av nätmäklaren Avanzas aktie.

Avanzas intäkter kan tänkas växa med 7 procent per år under åren till och med 2021. Samtidigt spår nätbanken en kostnadsökning om 9 till 12 procent per år, något som indikerar en fortsatt svag lönsamhet.

Det skriver ABG Sundal Collier i den analys där bevakning tas upp med rekommendationen sälj och riktkursen 55 kronor, vilket Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

“Vi förväntar oss att kostnaderna fortsätter att växa snabbare än intäkterna av fyra anledningar. Först och främst förväntar vi oss att tillväxten i kundinflödet kommer att dämpas under kommande år på grund av hård konkurrens”, skriver ABG.

Därutöver räknar investmentbanken med fortsatt press på kommissionsintäkterna samt även pris- och marginalpress på andra intäktsrader än mäkleriet. Därutöver kommer Avanza behöva fortsätta investera i IT, förutspår ABG.

“Aktien handlas i nuläget till P/E på 25 för 2019 års vinstprognos med en bedömd nettovinsttillväxt om 4 procent per år till och med 2021, vilket vi finner oattraktivt. Avanza ser även dyr ut i ett relativperspektiv med 33 procents premie mot internationella sektorkollegor för vinsten under 2019”, skriver ABG som anser att det finns mer intressanta alternativ inom den nordiska finanssektorn än Avanza.

Aktien i Avanza hade vid 11-tiden på tisdagen handlats ned 2,5 procent till 69:40 kronor.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar